Rozen in het Westbroekpark

Rozenconcours 

Op zaterdag 1 juli komen rozenkenners van over de hele wereld naar het Internationaal Rozenconcours om de rozen in het Westbroekpark te keuren. Dit jaar is dat alweer voor de 61e keer!

Lees hier hoe dat in zijn werk gaat. 

Wat en wie komt er bij kijken bij het rozenconcours? Bekijk de filmpjes op deze pagina.

Stem op jouw favoriete roos

Je kunt van 9 tot en met 30 juni jouw top 5 van mooiste rozen samenstellen. De roos die de meeste stemmen krijgt, wint de publieksprijs.  Je maakt zelf ook kans op een prijs! Kom naar het Rosarium om te stemmen. Je kunt er 350 (!) soorten rozen bewonderen.

Lees hier hoe je kunt stemmen.

Dag van de Roos

Zondag 2 juli van 10.00 tot 16.00 uur is de Dag van de Roos in het Westbroekpark. Er zijn allerlei (gratis) activiteiten rondom de roos. Er is muziek, er zijn dichters en je kunt een beeldenwandeling doen. 

Bekijk het volledige programma hier. 

 

 

 

 

 

Toewijding vrijwilligers 

Rozen… wie houdt er niet van? De mooiste plek in Den Haag waar je rozen in vele kleuren en soorten kan bekijken is het Rosarium in het Westbroekpark. De rozen staan er zo mooi bij dankzij de toewijding van vrijwilligers.
Lees verder

 

 

Ed verzorgt al 30 jaar rozen

Ed Vreeken en rozen. Die kun je niet los van elkaar zien. Als voormalig hovenier verzorgt hij al 30 jaar de rozen van het Rosarium in het Westbroekpark. De rozentuin is met recht een van de mooiste parken van onze stad. En de plek van het Internationaal Rozenconcours. Lees verder
 

 

Hovenier Marco plant rozen

Eerste hovenier Marco Braun vertelt in dit filmpje over het planten van nieuwe rozen. Zodra de inzendingen binnenkomen, worden ze gelijk ingelant. Allemaal netjes op een rij, zodat ze gelijkmatig verdeeld zijn voor de wedstrijden. In een vak gaan 80 rozen. Kijk hoe dat in zijn werk gaat.
 

 

 

 

 

 

 

Uitgebloeide rozen knippen
 

Organiseren VKC-keuringen
 

Renovatie rozenvakken
 

 

 

 

Het snoeien van de rozen

 

Bemesten & onkruid

 

Genieten van rozen

 

 

 

Cookie-instellingen