Kijk mee!

Wij zijn trots op onze stadsnatuur. Waarom? Omdat Den Haag heel veel moois te bieden heeft. Bekijk de filmpjes van de natuur in onze stad...

Vogels tellen in Den Haag

Ieder jaar in het laatste weekend van januari organiseert de Vogelbescherming de nationale tuinvogeltelling. Een leuke en nuttige activiteit om te doen! Om erachter welke tuinvogel landelijk en in onze stad op nummer 1 komt, is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen meedoen. Door vogels te tellen, komen we meer te weten hoe het gaat met tuinvogels. En als er veel mensen in Den Haag meedoen krijgen we ook een beter beeld van het wel en wee van de tuinvogels in onze stad.

 

 

Dood hout... is springlevend!

Wie gaat wandelen in onze bossen ziet wel eens wat dode bomen staan of boomstammen liggen. Die laten we bewust liggen want zij zijn een goede voedingsbodem voor insecten en paddenstoelen en een fijne schuilplek voor vogels, muizen en egels. Dood hout leeft!

Haagse heide in natuurgebied Wapendal  

Onze Haagse natuur is heel divers; we hebben duinen, parken, bossen en landgoederen en zelfs heide! Welkom op Wapendal, een natuurgebied waar je normaal gesproken niet zomaar naar binnen kan lopen omdat de natuur erg kwetsbaar is. Daarom extra leuk dat dit filmpje er is!

 

 

 

De groene wegen voor onze stadsdieren

De ecozones zijn de groene wegen die onze bossen, parken en duinen met elkaar verbinden. Via deze groene linten kunnen dieren zich verplaatsen door onze stad. Zo beschermen en behouden we de natuur in Den Haag.

De ooievaar, een Haags icoon

We zijn trots op onze Haagse stadsnatuur zoals de ooievaar als echt icoon van de stad. We willen de stadsnatuur graag behouden en versterken. Hoe we dat doen vertellen we jou graag, onder meer in dit filmpje.

 

 

Westbroekpark & het Rosarium

De rozen in het Westbroekpark stonden er weer prachtig bij dit jaar. Door de coronamaatregelen kon het Internationale Rozenconcours niet doorgaan. Daarom delen we de schoonheid van het park graag via deze film. 

Geniet van de Japanse tuin in Clingendael

De Japanse Tuin was dit voorjaar helaas gesloten voor publiek vanwege de maatregelen rondom het coronavirus. Met deze film kan je thuis genieten van de prachtige sfeer in een van de mooiste tuinen van Den Haag.

 

 

Gluur mee!

Hoe leuk is het om stiekem mee te kijken met de natuur. We hebben een aantal natuurcamera's uit het land verzameld. Geniet van bewegende beelden uit ons eigen Den Haag en verre omstreken.  

In de stal van Stadsboerderij Molenweide

Op Stadsboerderij Molenweide wordt een toggenburgergeit geboren...

... en in de stal van Herwijerhoeve

Op Stadsboerderij Herwijerhoeve wordt een bonte geit geboren...

 

 

Valt er nog wild te spotten op de Veluwe?


Valt er nog wild te spotten op de Veluwe... Kijk live mee. Wie weet wordt dat beloond.
 

Een rovende boommarter in actie!


Een boommarter sloop de nestkast van de bosuil in en at de eitjes op. Daarna viel hij in het nest in slaap.

 

 

Ondertussen aan de kust van Kijkduin

Vanuit je luie stoel kun je prima genieten van ons eigen Kijkduin...

...en op de boulevard van Scheveningen

Of de livebeelden zien van strand, zee en haven op Scheveningen. 

 

 

Wild van de wolf op de Veluwe

Er leven twaalf wolven in Nederland. Het dier laat zich bijna nooit zien. Deze boswachter maakte unieke beelden van een wolfin op de Veluwe.

 

Koolmees bouwt nestje en legt eieren

Van broeden, eitjes die uitkomen, tot de perfecte samenwerking van moeder en vader koolmees. Deze timelapse laat het zien.

 

 
Cookie-instellingen