Wandel en praat mee over Clingendael, Oosterbeek en Bosjes van Zanen

26-03-2024

Den Haag is trots op zijn landgoederen, waar het groen en onze rijke geschiedenis samenkomen. Landgoed Clingendael, Oosterbeek en de Bosjes van Zanen kunnen een opknapbeurt gebruiken. Ga mee wandelen en vertel ons als bewoner of organisatie wat anders of beter kan in dit gebied. Meld je aan!

In de afgelopen jaren hebben onze landgoederen flink te lijden gehad door diverse stormen. Helaas zijn daardoor achterstanden ontstaan in het onderhoud. Om de landgoederen op te knappen werkt de gemeente aan een nieuw plan met afspraken over het verzorgen en onderhouden van het groen.

“We kijken graag met bewoners en organisaties naar de manier waarop we de landgoederen beter kunnen inrichten, zoals de aanleg van wandelpaden, bankjes, informatieborden en prullenbakken. Ook kijken we naar het vergroten van de verscheidenheid aan planten en dieren in het gebied. En onderzoeken we hoe we de historie goed zichtbaar kunnen houden”, vertelt Michel Romeijn van groenbeleid, gemeente Den Haag.

Kennis delen
Er is al veel kennis over de landgoederen Clingendael, Oosterbeek en Bosjes van Zanen opgehaald bij diverse experts. “We gaan ook graag in gesprek met bewoners en organisaties die zich bij deze gebieden betrokken voelen. Dus kom je regelmatig in Clingendael, Oosterbeek en Bosjes van Zanen en wil je graag aan ons meegeven wat er anders of beter kan? Meld je dan aan voor de wandeling”, zegt Michel.

Landgoed Oosterbeek: vrijdag 5 april 10.30 uur.
De wandeling start bij de vijver in het park nabij Oosterbeek 1a in Wassenaar. Meld je aan:
Uitnodiging rondwandeling landgoed Oosterbeek vrijdag 5 april 2024 om 10.30h. (google.com)

 Landgoed Clingendael: dinsdag 9 april 10.00 uur.
De wandeling start bij de post van Den Haag Werkt. Adres: Clingendael 6 in Wassenaar. Meld je aan:
Uitnodiging rondwandeling landgoed Clingendael dinsdag 9 april 2024 om 10.00h. (google.com)

Bosjes van Zanen: maandag 15 april om 10.00 uur.
De wandeling start bij de post van Den Haag Werkt. Adres: Clingendael 6 in Wassenaar. Meld je aan:
Uitnodiging rondwandeling Bosjes van Zanen en het Duinbos van landgoed Clingendael maandag 15 april 2024 om 10.00h. (google.com)

Bij de start en terugkomst staat er een koffiekar klaar voor een kop koffie of thee. Bij de wandeling zijn verschillende experts van het projectteam aanwezig namelijk: een historisch expert, bosexpert, beleidsmedewerker grote groengebieden, stadsecoloog en groenbeheerder. 
 

Hieronder de drie linkjes naar de desbetreffende enquêtes:

Clingendael:       https://form.typeform.com/to/g19ApVrl

Oosterbeek:       https://form.typeform.com/to/qs5NsyC7

Bosjes van Zanen: https://form.typeform.com/to/kr4M3u0A

 

 

Nieuwsbrief

Niets meer missen van onze verhalen over het Haagse Groen en de stadsnatuur? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden

 

 
Cookie-instellingen