Kijk mee!Wij zijn trots op onze stadsnatuur. Waarom? Omdat Den Haag heel veel moois te bieden heeft. Bekijk de video's van de natuur in onze stad.

 

Dood hout... is springlevend!

Wie gaat wandelen in onze bossen ziet wel eens wat dode bomen staan of boomstammen liggen. Die laten we bewust liggen want zij zijn een goede voedingsbodem voor insecten en paddenstoelen en een fijne schuilplek voor vogels, muizen en egels. Dood hout leeft!

Haagse heide in natuurgebied Wapendal  

Onze Haagse natuur is heel divers; we hebben duinen, parken, bossen en landgoederen en zelfs heide! Welkom op Wapendal, een natuurgebied waar je normaal gesproken niet zomaar naar binnen kan lopen omdat de natuur erg kwetsbaar is. Daarom extra leuk dat dit filmpje er is!

 

 

 

De groene wegen voor onze stadsdieren

De ecozones zijn de groene wegen die onze bossen, parken en duinen met elkaar verbinden. Via deze groene linten kunnen dieren zich verplaatsen door onze stad. Zo beschermen en behouden we de natuur in Den Haag.

De ooievaar, een Haags icoon

We zijn trots op onze Haagse stadsnatuur zoals de ooievaar als echt icoon van de stad. We willen de stadsnatuur graag behouden en versterken. Hoe we dat doen vertellen we jou graag, onder meer in dit filmpje.

 

 

Westbroekpark & het Rosarium

De rozen in het Westbroekpark staan er prachtig bij en bloeien van half juni tot half juli. Geniet thuis van de schoonheid van het park en de 350 bloeiende rozen, een sprookje in Scheveningen.

Geniet van de Japanse tuin in Clingendael

De Japanse Tuin in Landgoed Clingendael is de oudste Japanse tuin van Nederland. In 2001 werd de tuin een rijksmonument. Geniet thuis  van de prachtige sfeer van de mooiste tuin van Den Haag!

 

 

Cookie-instellingen