Inschrijving buurttuin van 1 t/m 31 december open

30-11-2023

Onkruid wieden, netten zetten, planten opbinden en water geven. Liefhebbers van (moes)tuinieren, opgelet! Van 1 december tot en met 31 december 2023 kun je je weer inschrijven voor de huur van een gemeentetuintje in 2024. De belangstelling is altijd groot. Mogelijk moet er weer worden geloot.

Gemeente Den Haag heeft door de hele stad zo’n 773 tuintjes beschikbaar op verschillende locaties voor bewoners die graag eigen bloemen en groenten verbouwen. De locaties vind je hier. Afgelopen jaar schreven 2.250 mensen zich in voor een buurttuin. Voor alle locaties was een wachtlijst. De kosten zijn veertig euro per seizoen en die loopt van 15 maart tot 15 november.

De tuinen zijn vijftien vierkante meter groot en het onderhoud kost ongeveer vier uur per week. Denk daaraan als je je inschrijft voor een buurttuintje. 

Als je een buurttuin wilt huren, gelden de volgende voorwaarden:

  • Je bent 18 jaar of ouder en inwoner van gemeente Den Haag.
  • Je woont in Den Haag.
  • De aanmelding geldt pas als je alle gegevens heeft ingevuld.
  • Je huurt maximaal 1 tuin per adres.
  • Als je wordt ingeloot, huur je van 15 maart tot 15 november, de huurtermijn wordt niet automatisch verlengd.
  • Je houdt de tuin netjes. De gemeente controleert dit.
  • Je houdt je aan het tuinreglement buurttuinen. Lees het reglement voordat je je aanmeldt. 

Hoe schrijf ik me in?
Inschrijven voor de buurttuin kan hier vanaf vrijdag 1 december 2023 tot en met 31 december 2023. 

Zelf composteren
Wilt je thuis jouw eigen gft-afval composteren en wil je weten hoe dit werkt? Of wil je weten waar je gft-resten kunt inleveren? Op de educatieve tuin aan de Kornoeljestraat staat informatie over de verschillende manieren van composteren. Je kunt daar ook voorbeelden van composteren bekijken. Op de website mileueducatiedenhaag.nl staat een handleiding voor composteren. Heb je vragen over composteren? Stel ze dan via e-mailadres milieueducatie.po@denhaag.nl

Cookie-instellingen