Praat mee

Praat mee over nieuw bomen- en natuurbeleid! 

Den Haag staat bekend om haar mooie duinen, parken en landgoederen. En daar zijn we trots op! We koesteren ons groene kapitaal; onze stadsnatuur en bomen. Daar gaan we zuinig mee om. Tegelijkertijd is de stad continu in ontwikkeling. De stad wordt steeds drukker, maar de ruimte is beperkt. De stad moet groen en leefbaar blijven, maar ook bereikbaar,veilig, gezond, energiezuinig en klimaatbestendig. Hoe gaan we daar mee om?

 

 

Wat wil jij weten over bomen of natuur in onze stad?

De komende maanden lees je meer over verschillende onderwerpen die belangrijk zijn bij het nieuwe beleid voor onze bomen en stadsnatuur.Wat wil jij graag weten? Mail je vraag voor 29 september en we zoeken het voor je uit!

Mail een vraag  

Wandelingen langs bomen in de stad

Onze “boomcollega’s” vertellen  graag over de bomen in onze stad. Maar ze willen ook graag jouw mening horen. Wat vind je belangrijk? Wat moet er anders of beter? Laat het ons weten en meld je aan voor een van onze wandelingen.

Kom ook naar het #Goed Bezig DH Festival 

Op zondag 13 oktober viert onze afdeling Natuur- en Milieu Educatie haar 100-jarig bestaan. Op het #Goed Bezig DH Festival staan allerlei Haagse, duurzame initiatieven en zijn er leuke activiteiten voor kinderen. Onze collega’s van stadsnatuur en bomen zijn er ook en gaan graag met jou het gesprek aan over ons nieuwe beleid. Kom je ook? 
Zondag 13 oktober
13.00 tot 16.30 uur
De Herweijerhoeve, Zuiderpark 

Praat, wandel of speel mee

Het nieuwe beleid voor bomen en natuur in de stad staat al in de steigers. We hebben al veel input gekregen van onze groene partners zoals IVN, AVN, KNNV en Vrienden van Den Haag. Maar wij willen ook heel graag weten wat jij belangrijk vindt! Laat het ons weten en praat, wandel of speel mee!

 

 

Bescherming Haagse natuur 

In het nieuwe beleid voor stadsnatuur leggen we vast hoe de natuur in de stad beschermd en versterkt wordt. Dat doen we door onze bossen, parken, duinen en landgoederen goed op elkaar aan te laten sluiten. En de groene plekken goed te beheren zodat het prettige plekken worden voor insecten, vogels en andere dieren. Maar ook door natuur op en rond (nieuwe) gebouwen een plekje te geven. 

Speel het Straatspel

Den Haag wordt drukker en de ruimte op straat is beperkt. We willen een stad die bereikbaar is, maar ook groen. Een leefbare stad maar ook een ‘bruisende’ stad. Een parkeerplek voor de deur maar het liefst ook een groenstrook of een speelplek. Bij het inrichten van de openbare ruimte moeten we voortdurend keuzes maken. Hoe zou jij dit aanpakken? Laat het ons weten en speel samen met ons het straatspel op het #Goed Bezig DH Festival. Of kijk hier voor een overzicht van alle straatspellen die we nog gaan spelen.

Nieuw beleid voor straatbomen

Met ons nieuwe beleid voor straatbomen gaan we meer investeren in bomen die ruimte krijgen om goed te groeien. De bijdrage die ze daarmee leveren aan een gezonde en leefbare stad staat centraal. Daarnaast willen we meer verschillende soorten bomen planten. Zo zorgen we voor minder ziekten en plagen en helpen we ook de insecten en vogels een handje.