Ga verticaal

Tover die kale muren om in groene kunstwerken! Steeds vaker zie je gevels vol groen en bloemen aan de muur. En ook als je geen tuintje voor je gevel hebt, zijn er mogelijkheden. Dus kom maar op met die groene gevels! Goed voor de buurt én de natuur.

Tegen je gevel kun je allerlei mooie klimplanten laten groeien. Bijvoorbeeld een blauwe regen, een klimop of een wilde wingerd. De planten groeien vanzelf omhoog, waar nodig kun je ze begeleiden met een touwconstructie.

Heb je geen mogelijkheden om iets te planten voor je gevel? Dan kun je altijd leuke bloembakken aan de muur hangen. Ook bestaan er tegenwoordig hele uitgebreide stellages en ophangconstructies waarmee je echt een complete tuin kunt maken. In deze systemen zit vaak een goot verwerkt waardoor de bewatering ook meteen geregeld is. De systemen zijn licht zodat ze op iedere muur bevestigd kunnen worden. 

Even googlen op 'verticaal tuinieren' en je krijgt zo tal van leuke ideeën. Ook van systemen die je makkelijk zelf kunt maken. Een oude pallet bijvoorbeeld kun je in een handomdraai omtoveren tot groene oase. 

Verticaal groen ziet er niet allleen mooi uit. Zo'n groene muur is ook nog eens heel goed voor de natuur: ze maken de lucht schoner en ze trekken insecten, vlinders en vogels aan. 

Waar wacht je nog op? Groen op die gevels!

Cookie-instellingen