Nina - Pluk! Den Haag

19-07-2018

Nina werkt bij Pluk! en is door haar werk altijd buiten. Daar wordt ze blij van.

Nina: "Ik werk bij Pluk! Ik ben hier terecht gekomen omdat ik altijd in de horeca heb gewerkt, in de keuken van biologische restaurants. Ik wilde heel graag meer leren over het groeien van groenten in plaats van het alleen maar te bereiden. Maar ik wilde geen boer worden of zo. Via een coach ben ik bij de opleiding Landbouw en Zorg  terecht gekomen. Ik heb hier mijn opleiding afgerond en kon blijven werken."

"Mijn werk bestaat uit het onderhouden van de pluktuin samen met onze deelnemers. Onze deelnemers komen eigenlijk allemaal via Parnassia. Ik begeleid hen bij het onderhouden van de tuin. Het idee is dat je door met je vingers in de aarde terug naar de natuur gaat. Dit draagt bij aan hun herstel. Het is lichamelijk  best wel zwaar, dus het is niet voor iedereen weggelegd. Ik zie dat veel mensen er baat bij hebben. Ik merk het zelf ook: naar buiten gaan, frisse lucht, iets te doen hebben. Dat voelt goed."

"Ik woon dichtbij de duinen en probeer wel regelmatig een wandeling in de duinen of op het strand te maken. Ik ga ook vaak naar buurttuinen in de stad. Ik neem me vaak voor om meer naar het bos te gaan of zo, maar vaak komt het er dan toch niet van. Pluk! is wat dat betreft wel een goede stok achter de deur; je moet naar je werk. En zo ben ik toch vaak buiten. En daar word ik blij van."

Meer weten over natuurgebied Madestein? Kijk dan eens op de website van gemeente Den Haag.
Meer informatie over Pluk! vind je
hier.

Cookie-instellingen