Naar de stadsboerderijen? Kijk hier waar je op moet letten

May 29, 2020

We mogen weer samen naar buiten. Als het druk is, keren we om. En we houden 1,5 meter afstand van elkaar. Vanaf 2 juni gaan ook de Haagse stadsboerderijen stapje voor stapje weer open. Heb je ook zo'n zin om weer naar je favoriete geiten en cavia's te gaan? Hier lees je waar je op moet letten.

Na een voorzichtige start blijkt dat de Hagenaar zich op de stadsboerderijen goed aan de aangepaste huisregels houdt. Daardoor kunnen we de openstelling iets verruimen.Om te zorgen dat iedereen weer veilig en verantwoord kan genieten van de dieren, hebben we een aantal duidelijke regels gemaakt. De toegangshekken zijn dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 16.00 uur open. Je kunt zonder aanmelden naar binnen lopen. Als we verwachten dat het te druk gaat worden zullen we het aanmeldsysteem alsnog inzetten. Via een ‘stoplicht’ bij de ingang is eenvoudig te zien of het rustig, iets drukker, of heel druk is.

Dit zijn onze afspraken:

  • Meld je vooraf aan. Er gelden aangepaste openingstijden en –dagen.
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen
  • Gebouwen, stallen en toiletten blijven voorlopig gesloten
  • Jonger dan 12? Kom dan met een meerderjarige. Volg de looproutes
  • Volg altijd de aanwijzingen van het personeel.
  • Is het druk? Kom dan op een ander moment terug.

Uiteraard gelden daarnaast ook de algemene regels van het RIVM als thuisblijven bij klachten, geen handen schudden, hoesten en niezen in de elleboog en regelmatig de handen wassen met zeep. 

In dit filmpje hebben we alles nog even op een rijtje gezet:

 

Meld je aan voor je bezoek

Om het veilig en verantwoord te houden voor bezoekers en personeel, kunnen we maar een beperkt aantal bezoekers per keer binnen laten. Op sommige drukke momenten kunnen wij bezoekers vragen om vooraf online te reserveren via de website van de landelijke vereniging vSKBN (let op: dit is geen website van de gemeente Den Haag). Dit wordt dan aangegeven bij de betreffende stadsboerderij of via sociale media. Voor reserveren: Klik in onderstaande tabel op de naam van de stadsboerderij voor de beschikbare tijden en het aanmeldformulier.

Bij een bezoek aan de boerderij krijgt iedere bezoeker (jong en oud) een speciaal nummer mee. Hiermee kunnen wij makkelijk bijhouden hoeveel bezoekers er binnen zijn. Als je de stadsboererij verlaat, lever je het nummer weer in en wassen wij het met water en zeep. 

Wanneer is welke boerderij open?

De komende periode hebben we de volgende openstellingstijden:

Gagelhoeve
Mient 210

Maandag gesloten

Herweijerhoeve
Zuiderpark
Maandag gesloten
Kakelhof
Pucinnistraat 215
Maandag gesloten
Landzigt
Aristoteleslaan 143
Maandag gesloten
Molenweide
Stuwstraat 31
voorlopig gesloten i.v.m aanpassingen aan het terrein 
Op den Dijk
Bovendijk 141-143
Maandag gesloten
Reigershof
Reigersbergenweg 280
Maandag gesloten
 
Schildershoeve
Teniersplantsoen 83
Maandag gesloten
't Waaygat
Havenkade
Maandag gesloten
 
Woelige Stal
Transvaalpark
Maandag gesloten
 


Daarnaast is Buurtboerderij de Nijkamphoeve ook weer beperkt open. Kijk op hun website voor de laatste informatie.

Meer weten?
Wil je meer weten over onze stadsboerderijen? Kijk dan eens op www.denhaag.nl/stadsboerderijen. Houd vooral ook de Twitter en Facebook van de stadsboerderijen in de gaten voor de laatste actualiteiten.
Wil je toch nog liever vanuit huis een kijkje in de stal nemen? Kijk dan eens naar de filmpjes op onze pagina Haal buiten naar binnen.

Lees ook:
Het is stil op de Haagse stadsboerderijen. Of toch niet?

 

Nieuwsbrief

Via de nieuwsbrief blijf je op de hoogte van al het nieuws rondom het Haagse Groen.

Aanmelden

 

 
Cookie settings