Het Haagse groen in? Hier moet je op letten

March 20, 2020 434 keer bekeken

Sociale afstand is aan de orde van de dag, maar gelukkig heeft Den Haag veel mooie groengebieden waar je nog even een frisse neus kunt halen. Onze boswachters zien de laatste dagen dan ook opvallend meer mensen wandelen, fietsen of sporten in het Haagse groen. Weet jij waar je op moet letten?

Boswachter Erwin is een van de elf boswachters die toezicht houdt in al onze groengebieden, parken, landgoederen en in de duinen. Erwin: ,,We zien een duidelijke toename van wandelaars, fietsers en sporters in ons Haagse Groen. Toch even die frisse neus halen of wat vitamine D mee pikken. En dat kan ook natuurlijk, maar het is wel belangrijk dat iedereen zich dan goed aan de regels houdt.”

Ga je naar buiten? Doe dit dan met respect voor elkaar en voor de natuur

Boswachter Erwin doelt hiermee niet alleen op de richtlijnen van het RIVM, maar ook op de regels van de natuur. Erwin: ,,De lente is in volle gang en het broedseizoen is officieel begonnen. Door de extra drukte van de afgelopen dagen is het voor de in het wild levende dieren een extra uitdaging om een geschikte broedplek te vinden en hun jongen groot te brengen. Als deze dieren blijvend verstoord worden en niet aan broeden toekomen, kunnen zij verdwijnen uit onze groengebieden. En dat willen we natuurlijk niet. Daarnaast zien we gebeuren dat er veel opkomende planten, bloemen, mossen en andere soorten worden vertrapt doordat mensen van de paden afwijken. Ook dat kan niet de bedoeling zijn.”

Dus ga je de komende dagen naar buiten? Doe dit dan met respect voor elkaar en voor de Haagse natuur. Blijf op afstand....

Een vos in het Westduinpark​​​​​

Waar moet je op letten?

  • Houd voldoende afstand van elkaar
  • Kom niet in grote groepen
  • Was regelmatig je handen
  • Blijf thuis bij gezondheidsklachten, zoals verkoudheid, hoesten of koorts.
  • Wijk niet van de paden af
  • Houd honden aan de lijn waar dit gevraagd wordt
  • Geef ook de dieren rust en ruimte
  • Dieren niet voeren

​​​​​Meer weten:

Even naar buiten? Houd afstand. Meer hierover lees je op denhaag.nl.
Meer informatie over het coronavirus (COVID-19) in Den Haag en wat we doen om klanten, bezoekers en medewerkers in onze regio te beschermen, vind je op de websites van de gemeente Den Haag en GGD Haaglanden.

Poster van de gemeente Den Haag. Deze kun je ook printen 

 

 

Nieuwsbrief

Via de nieuwsbrief blijf je op de hoogte van al het nieuws rondom het Haagse Groen.

Aanmelden

 

 
Cookie settings