Boomfeestdag: ieder kind een boom

08-03-2018 0 reacties

Op woensdag 14 maart vieren we in Den Haag en talloze andere dorpen en steden alweer de 62e editie van de Boomfeestdag. Op deze dag planten zo’n 115.000 kinderen maar liefst 200.000 bomen!

Natuurervaring
In Den Haag planten ruim 50 leerlingen uit groep 5 van basisschool de Grote Beer 15 bomen (5 elzen, 5 berken en 5 wilgen) bij de Guntersteinweg. Het idee is om elk kind in zijn of haar basisschooltijd minimaal één eigen boom te laten planten (ieder kind een boom). Omdat dit vaak de eerste natuurervaring is, wordt dit nooit meer vergeten. En als kinderen eenmaal enthousiast zijn gemaakt over de waarde van bomen en natuur, zullen zij deze kennis vroeger of later ook weer overbrengen op ouders of andere opvoeders.

Wensen voor een boom
Met lespakketten van natuur- en milieueducatie worden leerlingen met speciale natuurlessen op de Boomfeestdag voorbereid. Zo leren ze wat er zoal komt kijken bij het planten van een boom en de wondere wereld van de natuur. Er is die dag zelfs een ‘boombeleefkar’; de Lab-O-Tree. Hier kunnen leerlingen hun eigen bosparfum maken, luisteren naar een boom, een boomschijfje zagen en muziek maken met hout. Zo leren ze op een leuke en unieke manier veel over hout en bomen. De kinderen maken ook wenshoutjes waarbij de ze hun wensen voor de boom opschrijven en bij de boom die zij planten, begraven. Zo krijgt de boom de ideale start en moet hij wel gaan groeien!

Naast de leerlingen zijn er ook cliënten van Middin, Made Moerwijk en buurtbewoners aanwezig. Het wordt een echt buurtfeest in Moerwijk! Dus heb je trek in een kopje koffie of thee? Kom dan gezellig langs tussen 9 en 12 uur in buurtcentrum de Pit aan het Westhovenplein 64.

0  reacties

 
 

Een momentje...