Mooiste foto’s en filmpjes van het Haagse groen: Winnaars bekend!

03-11-2017 0 reacties

In september is Den Haag door een vakjury uitgeroepen tot de ‘groenste’ stad van Nederland. Maar Den Haag telt natuurlijk maar liefst 500.000 experts die dagelijks gebruik maken van het groen in de stad!

De gemeente riep Hagenaars op om hun favoriete groene plek in Den Haag te filmen of te fotograferen en daar is massaal op gereageerd. In totaal ontvingen we bijna 300 foto’s  en enkele filmpjes. Bekijk hieronder de winnende foto’s en filmpjes. Via deze link vind je nog eens een selectie van 100 ingestuurde foto's.

De mooiste foto's

Eerste prijs: Michel Wettstein.


Michel over de foto: “Iedere ochtend rond 08.00 maak ik samen met een maatje een duik in zee ter hoogte van Hartbeach, weer of geen weer. De golven en de opkomende zon geven zo'n enorme dosis positieve energie, dat dit bij uitstek mijn favoriete plek is. Geen dag heeft dezelfde omstandigheden, dus iedere keer is het weer een verrassing hoe de dag begint.”

Tweede prijs: Kyara Rullens

Kyara over de foto: “Clingendael is onze favoriete plek om te wandelen met onze kinderen van 3 jaar en 1 jaar. Onze dochter Tess van 3 jaar noemden het op het moment van de foto  "het prinsessenbos" omdat ze zich zo bijzonder voelden toen wij daar liepen......in de ochtend mist met de laagstaande zon in haar gezichtje. Ik kan niks anders zeggen dan dat ik haar volkomen begreep. De puurheid van het bos en de puurheid van zo’n kleintje samen. Het is gewoon prachtig.”

Derde prijs: Anneloes de Grood

Anneloes over de foto: “Deze foto is gemaakt in het Westduinpark. Ik blijf het bijzonder vinden hoe de beesten naar elkaar kijken.”

De beste filmpjes
Eerste prijs: Geoffrey Alkemade


De bijdrage van Geoffrey heeft de eerste plek gewonnen. In zijn film vertelt hij waarom landgoed Ockenburgh voor hem zo’n bijzondere plek is. De jury: “Deze film is echt mooi gemaakt. Het is een mooi, persoonlijk verhaal, het is goed gefilmd en gemonteerd.”

Gedeelde tweede prijs: Raki Ap

Gedeelde tweede prijs: Jan Reneman

De jury was erg gecharmeerd van de bijdragen van Raki Ap en Jan Reneman. Beide heren vertellen op hun eigen manier een leuk, persoonlijk verhaal over hun beleving in het Haagse groen. Wat ons betreft verdienen zij dus ook beiden een gedeelde tweede prijs!

0  reacties