8.000 iepen krijgen de komende weken een ‘prikje’

18-05-2017 0 reacties

De komende weken is onze boomverzorger Michiel Wilt samen met collega’s weer op pad om iepen te injecteren door de hele stad. Zo’n 8.000 iepen in de stad krijgen ieder jaar een ‘prikje’ om te voorkomen dat de iepenspintkever de iepziekte overbrengt op deze mooie bomen.

De komende weken is onze boomverzorger Michiel Wilt samen met collega’s weer op pad om iepen te injecteren door de hele stad. Zo’n 8.000 iepen in de stad krijgen ieder jaar een ‘prikje’ om te voorkomen dat de iepenspintkever de iepziekte overbrengt op deze mooie bomen. Die behandeling herhalen we ieder jaar.

Een flinke klus maar dat doen we graag want de iep is een van de meest voorkomende boomsoorten in Den Haag en die willen we dus ook graag beschermen tegen de iepziekte. De schimmel van de iepziekte wordt verspreid door de iepenspintkever. Zijn eitjes verstopt hij achter de bast van een iep die vaak al is besmet. Als de larven zich later verpoppen tot kevers en uitvliegen, nemen ze de heel besmettelijke ziekte mee van de ene naar de andere iep.

Ook kan een zieke iep een andere iep infecteren via de wortels van de boom. Daarom controleert de gemeente twee keer per jaar alle iepen. We inspecteren niet alleen de iepen langs openbare wegen maar ook de iepen op particulier terrein. Als een zieke iep wordt aangetroffen, moet die zo snel mogelijk worden verwijderd om verdere verspreiding te voorkomen.

0  reacties

 
 

Een momentje...